Vezető eladó - (FEOR szám: 5112)


Koordinálja, irányítja, felügyeli és ellenőrzi a bolti eladók, pénztárosok, valamint a nagy- és kiskereskedelmi egységek (mint pl. szupermarketek és áruházak) egyéb dolgozóinak tevékenységeit.

 

Feladatai:

 1. munkaidő beosztás tervezése és készítése, feladatok kiosztása;
 2. a munkatársak értékesítési folyamatokra vonatkozó oktatása, beleértve azt is, hogyan kezeljék a nehéz vagy bonyolult eseteket;
 3. az ügyfelek folyamatos és zavartalan kiszolgálásának biztosítása;
 4. részvétel a felvételi beszélgetéseken, felvételen, oktatáson, értékelésen, a munkatársak előléptetésén és elbocsátásán, dolgozói sérelmek megoldásában, erre vonatkozóan tanácsadás a vezetőknek;
 5. a visszáruk vizsgálata és döntéshozatal a megfelelő intézkedésről;
 6. az értékesítendő áruk leltározása, új készlet megrendelése;
 7. az áruk és szolgáltatások helyes árazásának és bemutatásának biztosítása;
 8. a baleset-, munka-, tűzvédelmi, környezetvédelmi és minőségirányítási szabályok, higiéniai előírások betartatása.


A videóban elhangzó munkakör betöltéséhez szükséges végzettség nem aktuális információkat tartalmazhat. A munkakör betöltéséhez szükséges végzettségről bővebb információért tekintse meg a "Karrier utak" menüpontot, vagy kérjük, látogasson el a https://szakkepesites.ikk.hu/#kereses honlapjára.

Jellemző titulus/pozíció:

 • Pénztár felügyelő
 • Szupermarket részlegvezető

 

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:

1333 Kereskedelmi tevékenységet folytató egység vezetője

3623 Anyaggazdálkodó, felvásárló

5111 Kereskedő

5113 Bolti eladó

 

Megjegyzések:

 • A kis üzletek üzemeltetői, akik esetében a személyzet irányítása és felügyelete nem képezi a munka jelentős részét, az 5221 Kereskedők kategóriába sorolandók.
 • Az olyan üzletvezetők, akik a munkatársak felügyeletén kívül olyan irányítási feladatokat látnak el, mint a termékválaszték meghatározása, általános árazás, költségvetés és létszámra vonatkozó döntéshozatal, munkatársak kiválasztása és felvétele, az 1420 Kis- és nagykereskedelmi vezetők kategóriába sorolandók.